Земята има навик да  привлича и по-късно да отхвърля малки

...
Земята има навик да  привлича и по-късно да отхвърля малки
Коментари Харесай

Учени планират да носят мини луни на Земята

Земята има табиет да  притегля и по-късно да отхвърля дребни спътници, наречени мини луни , и тези дребни обекти могат да оказват помощ на учените да решат тайните на метеоритите.

Това е заключението на скорошен отчет, който преглежда тези мини луни, като евентуални научни цели за проучвания през идващите две десетилетия. Учените са забелязали единствено една мини луна до момента, само че считат, че те са доста повече, само че са прекомерно дребни, с цел да могат инструментите да ги разпознават – някои са с диаметър едвам 1 до 2 метра.

„ Мини луните могат да дават интерес за науката, тъй като са в близкото до Земята пространство “, споделя ръководителят на проучването Робърт Джедике, астроном в Хавайския университет. „ Предизвикателството е да открием тези дребни обекти, макар тяхната непосредствена непосредственост “, счита той.

Но това може да се промени скоро, с помощта на инструмент, който към този момент се построява. Наречен „ огромен синоптичен телескоп “ (LSST), той е планиран по този начин, че да има благоприятни условия да наблюдава краткотрайни събития в небето.

„ LSST е мечтаният инструмент за разкриване на дребни, бързо движещи се метеорити и чакаме, че постоянно ще открива краткотрайно прихванати обекти в границите на идващите пет години “, сподели Джедике.

Затова той и сътрудниците му разискват какво да вършат с това благосъстояние от наблюдения. По-конкретно, екипът допусна, че мини луните могат да бъдат по-достъпни цели за задачи на галактически кораби, които се пробват да дефинират състава на метеоритите.

„ Не знаем дали дребните метеорити са монолитни блокове от скали, нежни пясъчни купчини или нещо сходно “, споделя съавторът Микаел Гренвик, планетарен академик в софтуерния университет в Лулеа, Швеция и университета в Хелзинки.

„ Мини луните са съвършени цели за събиране и връщане на Земята, където могат да бъдат проучени в детайли “, смята Гренвик.

Публикувано в Frontiers in Astronomy and Space Sciences.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР